One team. One dream.

“One team. One dream”
Itulah yang menjadi slogan tim kami.
.
Alhamdulillah grup #TimFarrahCare dah mencecah umur 2 tahun dengan barisan agen yang aktif membuat sales sepanjang tahun.
.
Apa rahsianya?
Kami berkongsi passion yang sama untuk berjaya. Berusaha melakukan yang terbaik untuk membantu kewangan diri, keluarga dan masyarakat sekitar.
Sentiasa upgrade ilmu.
Berdoa dan meminta tanpa jemu dengan yang maha kuasa.
.
Kepada semua pelanggan , doakan kami terus memberi servis terbaik. Misi kami adalah untuk membantu dan berkongsi kebaikan produk-produk asmak untuk kesihatan seisi keluarga.
.
Nak dapatkan produk asmak di kawasan anda? Hubungi sahaja kami. Serta merta kami akan balas dan buat penghantaran terus ke rumah anda.
.
Kepada yang berminat nak join tim kami dan tambah income, amatlah di alu-alukan. Insya allah kak norah tunjukkan jalannya dari A to Z.
.
Pm atau wassap kak norah di 0168313664.

Info lanjut: klik sini.

Barisan Stokis Premium Asmak baru 2018

Tahniah kepada barisan Junior Leader Asmak.
Kami bangga dengan pencapaian anda.
Semoga anda berjaya melahirkan lebih ramai leader dalam team masing-masing.Insyaallah

Tak lupa,tahniah kepada Leader Asmak yang berjaya melahirkan leader-leader baru ini.

Tercicir dalam gambar Pn Rohana Edi (poster akan diedit)
Tak lupa tahniah kepada Superstokis Penang yang baru iaitu Noraida Mohamad.

cerita lanjut: klik sini

Upgrade Stokis Premium April 2018

Saya tahu ramai yang nak berhenti kerja.Memang antara sebab saya sentiasa bersemangat ialah untuk membantu lebih ramai mencapai impian berhenti kerja,ada kebebasan masa supaya dapat meluangkan masa lebih bersama keluarga dan kebebasan kewangan.

Kak Norah Tuah yang saya kenali dulu dari zaman meniaga emas lagi.Bermula sebagai dropship saya untuk Asmak dan upgrade sedikit demi sedikit.Sengaja saya tak tukar namanya di hp saya yang saya set 2015 dulu.
Hari ni saya berbangga sebab beliau berjaya menjadi Stokis Premium.Follow beliau rapat-rapat. Sebab dia fokus pada growth,bukan sales semata. Pandai menulis pulak tu.Beliau juga editor untuk Buletin Asmak yang akan diterbitkan dalam bentuk apps.

“Saya tahu cikgu sebagai CEO busy,saya cuma nak mudahkan kerja cikgu ”
Ya Allah,baiknya kak Norah ni. 😭

Please follow fb beliau.

Dan untuk anda yang berimpian nak berhenti kerja,boleh follow juga saya rapat-rapat.Apa yang anda nak tahu?Boleh komen atau PM.Saya akan share di wall saya insyaallah 😊

Nak belajar dari leader -leader saya pun boleh.Mereka ada di seluruh Malaysia.Komen atau PM jika segan 😊

cerita lanjut klik sini

Teknik Tabungan Mudah untuk emas

Alhamdulillah semakin ramai yang sudah memasang impian untuk menyimpan emas. Mereka sudah sedar bahawa emas adalah penyimpan nilai terbaiksepanjang zaman.
.
Masalahnya ramai yang mengadu nak beli emas ni mahal. Iye betul, tapi jika anda terus menunggu masa sesuai untuk membeli, sampai bila-bila pun tak akan dapat.Mulakanlah langkah pertama dengan membuat tabungan.
.
Bila sebut tabungan pastinya anda rasa berat kan? Apa taknya, nak berbelanja pun tak cukup, ini kan pulak nak menabung.
.
Aduh.. tiada yang mustahil sebenarnya.
Nak cuba cara paling mudah menabung?
Mari amalkan menabung di 3 balang warna tabung.
#1 Tabung Biru ( not RM1)
#2 Tabung hijau (not RM5)
#3 Tabung merah (not RM10)

Contohnya setiap kali pulang dari membeli belah di kedai runcit / pasaraya, lihat baki duit di dompet. Anda boleh memilih untuk menabung salah satu not wang (RM1/ RM5 / RM10) atau menabung kesemuanya.
.
Selain itu, selepas balik kerja setiap hari, periksa dompet dan buat tabungan di salah satu balang.
.
Selepas sebulan atau beberapa bulan, periksa jumlah tabungan yang dikumpul. Jika jumlah tabungan sudah mencapai suatu amaun pembelian emas, maka belilah emas. Tak perlu banyak, bermulalah dengan belian 1g emas pun dah cukup. Paling utama wujudkan rasa menyimpan emas itu terlebih dahulu.

Jika anda amalkan sikap ini, insya allah suatu hari nanti bilangan gram emas yang terkumpul mencecah puluhan atau ratusan gram. Siapa yang untung? Anda lah. 👍😊

Info jual beli emas.
http://edaliagold.wasap.my

9 KELEBIHAN MENYIMPAN EMAS

Pasti ramai yang tertanya-tanya, apa yang best sangat beli emas ni?. Kelebihannya sangat banyak jika mahu disenaraikan. Di sini kak norah senaraikan beberapa kebaikan yang diperolehi apabila menyimpan emas ye.

1.  Nilai yang terjamin untuk jangka masa panjang.

1400 tahun dahulu , di zaman nabi muhammad SAW, harga seekor kambing boleh dibeli dengan 1 dinar. Sehingga kini anda boleh membeli seekor kambing dengan harga satu dinar. Anda boleh perhatikan betapa ampuhnya nilai emas untuk suatu jangka masa yang panjang. Jika ada bandingkannya dengan nilai wang kertas, perbezaan nilai tersebut sangat ketara. Pada tahun 80-an, anak-anak hanya membawa wang 50sen untuk belanja ke sekolah. Wang 50 sen ini sudah cukup untuk membeli makan minum di kantin. Namun, pada hari ini, nilai 50 sen adalah tidak mencukupi, malahan rata-rata anak-anak membawa wang RM3 ke atas. Kenapa perkara ini berlaku? Sudah tentu disebabkan kenaikan inflasi. Wang kertas lah yang paling terjejas dengan inflasi. Jadi, belilah emas untuk melawan inflasi.

2.  Mudah dicarikan ke dalam bentuk wang tunai.

Bila-bila masa anda perlukan wang tunai anda boleh jual atau gadai sahaja emas. Emas adalah wang tunai, tapi dalam bentuk fizikal. Cuba bandingkan dengan aset hartanah anda, adakah mudah untuk mencairkannya? Jawapannya, sudah tentu tidak. Malahan tempoh urusan jualbeli mengambil masa berbulan-bulan, malahan bertahun-tahun. Jadi adalah lebih baik anda memiliki emas yang dapat membantu anda di saat kecemasan di kemudian hari.

3. Aset yang boleh diterima di seluruh dunia .

Wah, emas adalah satu-satunya aset yang senang diterima oleh seluruh dunia. Apabila anda ke luar negara dan tiba-tiba wang kertas tidak cukup, maka jual kan lah emas anda. Mana-mana negara dan bila-bila masa sahaja akan menerimanya dengan senang hati. . Kisah peperangan vietnam dan amerika banyak diceritakan oleh orang-orang terdahulu. Oleh kerana pergolakan yang berlaku di negara vietnam maka ramailah rakyatnya melarikan diri ke negara jiran-jiran . Mereka menjual semua harta benda dan ditukarkan kepada emas. Emas tersebut dibuat kepingan dan diikat di baju. Apabila mereka mahu memulakan hidup baru di negara luar, mereka hanya perlu menjual emas-emas yang dimiliki. . Begitulah kisahnya, betapa emas dapat menyelamatkan kehidupan mereka di tempat lain.

4. Aset pelaburan yang tidak terikat dengan mana-mana pihak.

Setiap aset mempunyai sandaran. Contohnya bon terikat dengan penerbitnya, saham terikat kepada pengurusan dan prestasi syarikat , wang tunai pulak terikat kepada kekuatan kerajaan. Begitu jugak dengan hartanah yang masih terikat dengan peraturan-peraturan yang dikeluarkan oleh kerajaan. Ini berbeza dengan emas, ianya adalah pemilikan yang sebenar. Emas tidak terikat dengan mana-mana sistem / sesiapa /aset kewangan lain.

5. Aset fizikal yang mampu milik.

Untuk jaminan masa hadapan kita disarankan untuk melabur dalam bidang hartanah. Wah, bila sebut sahaja hartanah, terus terbayang di fikiran kita betapa tingginya bayaran untuk memilikinya. Itu belum lagi kira beberapa urusan dengan peguam, lembaga hasil dalam negeri dan lain-lain belanja sebelum pemilikannya. Untuk memiliknya, keadaan kewangan kena benar-benar mantap. Jika tidak, sangat tipis peluang untuk mendapatkannya. Berbanding emas, ia adalah aset fizikal yang mampu milik. Kenapa?. Kerana anda boleh memiliknya dengan bayaran bajet bermula dengan pembelian 1gm. Apabila sudah konsisten menyimpan, nilainya akan terus meningkat seiring dengan peredaran zaman.

6. Aset fizikal yang mudah alih.

Emas satu-satunya aset fizikal yang boleh di bawa ke mana-mana. Tidak kisah sama ada ada berada di dalam negara atau luar negara. Emas tetap di terima di mana-mana. . Berbanding jika anda membeli hartanah, anda sama sekali tak boleh mengalihkannya sesuka hati. Misalnya anda bercadang untuk berpindah ke tempat lain, anda terpaksa menjual hartanah tersebut.

7. Tiada siapa yang akan tahu, melainkan diberitahu.

Emas tidak bersandar terhadap mana-mana sistem kewangan. Tidak disenaraikan dalam CCRIS, bank negara atau mana-mana jabatan kewangan. Oleh itu, pemilikan emas adalah rahsia individu itu sendiri. . Oleh yang demikian, untuk mengelakkan sesuatu perkara yang tidak diingi berlaku adalah lebih baik maklumkan kepada waris nilai emas serta tempat menyimpan emaa. Jika tidak, waris akan kerugian.

8. Nilai kekayaan di tangan kita.

Wah sesiapa yang memiliki emas bebar-benar beruntung. Ini kerana emas menjadi pemilikan sebenar individu. Berbanding wang kertas, jika apa, -apa berlaku terhadap sesuatu kerajaan, maka nilainya boleh jadi RM0 sahaja.

9. Menjadi kebanggaan pemiliknya.

Golongan wanita lah yang paling suka dengan emas. Terutamanya barang kemas, ia menjadi kebanggaan si pemakainya. Kata orang dulu-dulu, emas menjadi penambah seri personaliti seorang wanita. Maka sebab itulah mak ayah kita suka pakaikan barang kemas.

Nak info lanjut jual beli emas?

Klik sahaja link ini http://edaliagold.wasap.my

atau wassap di 016-8313664