Semuanya Allah punya

Mulakan setiap amalan dengan niat dan keredaan Allah swt.

Kita sebagai hambaNYA banyakkan kebergantungan kepada Allah swt.

Ke mana niat kita tu akan membawa ke  tempat yang kita nak..InsyaAllah

Sebagai contoh kita diberi Allah peluang untuk menuntut ilmu FBads. Baiknya Allah kepada kita. Allah telah bukakan minda kita dengan ilmu / teknik –teknik terbaru bagaimana untuk menghasilkan FBads yang mantop yang dapat menarik lagi lebih banyak rezeki.

Begitu juga selama ni aku tak sedar, kenapa allah didik aku untuk rajin membaca buku-buku bisnes pengurusan. Rupanya supaya dapat menyampaikan kepada orang ramai dan memudahkan mereka mencari rezeki yang diberkati.

Kadang-kadang Allah peringatkan kita dengan kesakitan, menunjukkan kasih sayang allah supaya beri peluang tubuh badan untuk berehat. Sebab tubuh badan bukannya mesin yang sentiasa bekerja 24 jam. Sedangkan mesin pun sekali-sekala berhenti dari operasinya. Inikan pulak tubuh badan manusia yang sifatnya lemah.

Selain itu, Allah swt juga telah gerakkan hati kita untuk terus belajar skill-skill bisnes

Sebenarnya Allah nak lihat usaha kita.

Allah nak lihat perngorbanan kita.

Allah nak lihat tawakal kita.

Yakinlah bahawa rezeki itu sentiasa ada. Allah swt itu maha pemurah dan maha mengasihani ke atas setiap hambanya. Minta apa sahaja, Insya Allah diperkenankan.

Kita kaya kerana Allah.

Kita naik pangkat kerana Allah.

Kita dapat maintain/naikkan sales kerana Allah.

Kita dapat upgrade ke level agen lebih tinggi kerana Allah.

Allah kurniakan agen-agen yang aktif itu rezeki  dari Allah. Hadiah kerana anda membantu agen-agen untuk berjaya dengan berkongsi ilmu, kata-kata motivasi dan sebagainya.

Allah kurniakan agen-agen yang lemau tu ujian buat kita, bagaimana kita menanganinya? Adakah kita sabar? Adakah kita akan membantu? Supaya lebih banyak pahala yang kita perolehi.

Semua perkara yang kita buat Allah akan nilai.

Sentiasalah bersyukur dengan rezeki yang ada dengan mengikut perintahnya. Insya Allah makin berganda rezeki yang datang.

 

#CoretanMinda

#Kaknorah

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *