4 langkah mudah urus duit bisnes

Apakah tujuan utama anda berniaga? Ya, semestinya mahu mendapat wang untuk menyara hidup, membuat amal jariah , memiliki aset di samping menyumbang kepada ekonomi negara. Lagipun pendapatan diperolehi dari bisnes adalah tidak terhad. Dengan syarat bisnes di uruskan dengan betul. Tapi tahukah anda salah satu instrumen penting dalam bisnes adalah pengurusan kewangan? Namun ramai yang

4 objektif melakukan Prospekting

Prospekting adalah salah satu kerja utama orang bisnes. Namun sedarkah anda tanpa tujuan yang jelas kerja proskpeting menjadi sukar dan lambat.Oleh itu, anda harus sedar apa sebenarnya objektif membuat prospekting. Jika diteliti sebenarnya terdapat 4 objektif anda membuat prospketing. Membuat temujanji Membuat temujanji adalah aktiviti yang paling bernilai dalam proses jualan. Membuat temujanji disini bermaksud

5 Objektif prospekting di media sosial

Pada hari ini, dunia media sosial semakin meriah dengan pengguna yang hampir mencecah billion orang dari seluruh dunia. Media sosial ini adalah seperti FB, LinkedIn, Google, Twitter, wassap dan Instagram. Sesuai dengan namanya media sosial,  ia telah menjadi satu perantara digemari masyarakat masa kini. Selain dari berkongsi cerita, orang ramai jugak boleh berkongsi gambar dan

FAHAMI KONSEP SEBENAR SIMPANAN EMAS

September 2012 menyaksikan harga emas mencecah sehingga menghampiri USD1,800/oz dan sekarang harganya hanya sekitar USD1,300/oz hingga USD1,400/oz sahaja. Tiada siapa yang tahu, adakah harganya akan terus di paras yang sama, menaik atau menurun. Ramalan yang dibuat oleh pakar ada kalanya tersasar kerana turun naik harga emas dipengaruhi oleh banyak faktor. Fenomena kejatuhan harga emas ini

TIPS MENGENALPASTI EMAS ASLI DAN TIRUAN

Membeli emas ini bukanlah seperti membeli sayur dipasar. Hanya kerana namanya emas terus kita beli tanpa mengambil kira aspek ketulenan dan keaslian emas tersebut. Kelak kita juga yang rugi dek kerana memandang enteng perihal ini. Antara tips yang boleh dikongsi bersama adalah : 1. Periksa Ciri Emas Secara Visual ✅ Periksa cop pada emas biasanya ia

TIPS MENABUNG EMAS SECARA MUDAH

Tak mampu nak menabung 10 gram setiap bulan? Takpe, ada yang lagi kecil, 1 gram. Bagaimana nak kumpul 1 gram setiap bulan? 🤔 . . Setiap hari kita simpan RM 7 ke dalam tabung khas:- 30 hari x RM 7 = RM 210 kan Jadi…. 😍 😍 1 gram : RM 210 – RM 156 (Harga emas semasa)

STANDARD EMAS MALAYSIA

999 – 24K950 – 23K 916 – 22K 875 – 21K 835 – 20K 750 – 18K 585 – 14K 375 – 9K . . Emas di Malaysia lebih popular seperti bawah ini:- 1) Emas 10 atau 999 – 24K – 99.9% kandungan emas 2) Emas 950 – 23K – 95.4% kandungan emas 3) Emas

Mulakan bisnes pertama

Mulakan bisnes tanpa perlu membuat pinjaman. Sebaiknya gunakan wang simpanan sendiri tanpa perlu meminjam dari mana-mana pihak. . Tak perlu mula bisnes dengan modal besar, cukup setakat mana kerugian yang anda perlu serap. Contohnya bermula dengan modal RM300, anda boleh join mana-mana syarikat untuk jadi pengedar. . Bisnes pertama adalah + tempat untuk mula belajar

3 mindset yang tidak patut ada apabila memulakan bisnes

Uolss, masa memula nak mula bisnes korang jangan fikir buat bisnes ni terus dapat untung tau. umpama bulan jatuh ke riba korang camtu je. Tinggal belai-belai dan goyang kaki. No.No.No. ekceli, ada 3 mindset utama yang korang kena ubah k. Meh kak norah eksplin. #1 Mula bisnes kerana tengok bisnes orang lain laku keras. Biasa

14 TIPS PENGURUSAN MASA BAGI IBU BEKERJA & SURIRUMAH YANG BERBISNES

Saya percaya didalam ekonomi yang mencabar pada hari ini, ramai ibu-ibu yang keluar bekerja atau berbisnes untuk membantu meningkatkan pendapatan keluarga. Ditambah lagi impian mereka untuk mengumpul wang supaya dapat membantu ibubapa, membeli barang-barang yang disukai dan mencari jaminan pendapatan tanpa mengharapkan duit suami. . Namun kadangkala ramai ibu yang tertekan dan putus asa untuk
Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP