7 tugasan utama apabila memulakan perniagaan

Anda baru memulakan perniagaan? Adakah anda benar-benar serius untuk mendapatkan pendapatan daripada aktiviti berniaga? Tahukah anda bahawa ada beberapa perkara penting yang sepatutnya seorang peniaga patut lakukan bagi memastikan perniagaan yang dijalankan adalah sah , berpeluang mendapatkan dana kerajaan serta berpeluang mengumpulkan asset suatu hari nanti dengan mudah. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda lakukan

Asas Tauhid perniagaan

Seorang peniaga seharusnya yakin bahawa rezeki didalam perniagaan adalah kurniaan dari Allah swt yang maha pemberi rezeki. Selain itu perniagaan jugak adalah satu ibadah yang menjadi peluang untuk peniaga bercucuk tanam (banyakkan amalan murni) semasa hidup di dunia dan mengutip hasilnya di hari akhirat kelak. Ini seperti yang diterangkan di QS Al-talaq,65: 2-3: yang bermaksud

Cara Urus Bisnes semasa PKP

Bagaimana dengan keadaan bisnes anda semasa PKP ini? Berada dalam keadan baik. Bolehlah ada income sikit-sikit. Teruk, sales merundum. Rasa nak tutup bisnes lagi bagus. Apa pun alasannya, sebagai seorang peniaga yang bijak, ambillah peluang yang ada ini untuk melalukan perkara2 berikut: 1.Bertenang & muhasabah diri. Jika sebelum ini anda disibukkan dengan aktiviti jualan, mesyuarat

Mulakan bisnes pertama

Mulakan bisnes tanpa perlu membuat pinjaman. Sebaiknya gunakan wang simpanan sendiri tanpa perlu meminjam dari mana-mana pihak. . Tak perlu mula bisnes dengan modal besar, cukup setakat mana kerugian yang anda perlu serap. Contohnya bermula dengan modal RM300, anda boleh join mana-mana syarikat untuk jadi pengedar. . Bisnes pertama adalah + tempat untuk mula belajar

3 mindset yang tidak patut ada apabila memulakan bisnes

Uolss, masa memula nak mula bisnes korang jangan fikir buat bisnes ni terus dapat untung tau. umpama bulan jatuh ke riba korang camtu je. Tinggal belai-belai dan goyang kaki. No.No.No. ekceli, ada 3 mindset utama yang korang kena ubah k. Meh kak norah eksplin. #1 Mula bisnes kerana tengok bisnes orang lain laku keras. Biasa

14 TIPS PENGURUSAN MASA BAGI IBU BEKERJA & SURIRUMAH YANG BERBISNES

Saya percaya didalam ekonomi yang mencabar pada hari ini, ramai ibu-ibu yang keluar bekerja atau berbisnes untuk membantu meningkatkan pendapatan keluarga. Ditambah lagi impian mereka untuk mengumpul wang supaya dapat membantu ibubapa, membeli barang-barang yang disukai dan mencari jaminan pendapatan tanpa mengharapkan duit suami. . Namun kadangkala ramai ibu yang tertekan dan putus asa untuk

Cara mudah Close Sales Untuk Newbies

Close sale adalah salah satu aktiviti paling penting dalam proses jualan. Namun ramai newbies gagal menguasai teknik ini. Oleh itu, mereka rasa kecewa dan rasa givap untuk meneruskan jualan. Don wori, jap lagi kak norah share cara mudah close sale. Insya allah jika anda berjaya mengikuti langkah ini, kebolehan close anda akan meningkat. Ini adalah

Tips mudah Rekod Data Kastemer dan Prospek.

Uolss yang online seller. Camna uolss simpan database pelanggan ek? Dulu2 kak norah save ‘Cust…… (nama pelanggan) ‘. Sampai satu tahap pening sendiri😝😝. . Sebab kekadang nama jadi bertindih. Lepas tu, tak tau kastemer ni pelanggan produk yang mana. Ye la, kak norah kan jual macam2 produk. Tegeliat rasa kepala mikir, minah ni beli apa

Apa beza Prospek, Lead dan Kestemer.

Untuk yang baru nak berjinak-jinak dengan bisnes online, uolss kena biasakan diri guna istilah-istilah bisnes online. Contoh paling asas ialah korang kena boleh beza antara Prospek, Lead dan Kestemer. Eh, camna nak beza tu kak norah? Takpe-takpe, uolss jangan pening lagi. Nanti kak norah eksplin. Senang je sebenarnya: korang kena tahu ye sebelum kita jadikan
Theme BCF By aThemeArt - Proudly powered by WordPress .
BACK TO TOP